tiistai 25. kesäkuuta 2013

Onhan sitä paremminkin mennyt.

Ilmoitin jo aijemmin, että osallistumme Veikan kanssa toukokuun lopulla koulukilpailuihin. Olimme harjoitelleet, ja harjoitukset menivät hyvin. Kuitenkin kilpailu päivänä, Veikka reväytti toisen etujalkansa lihaksen ja alkoi ontua, joten jouduimme perumaan lähtömme. Olin huolissani, koska aijemmin Veikka ei ole tuolla tavalla ontuillut. Ontuminen meni kuitenkin levolla ohi, mutta sittempä putosikin kenkä..
  Veikka on hyvin lyhyessä ajassa laihtunut merkittävästi, ja siksi pyysinkin eläinlääkärin katsomaan tilanteen. Vepestä otettiin kolme eri verikoetta, ja nyt odotellaan tuloksia kuumeisesti. Eläinlääkärille heräsi vahva epäilys, sairastaisikohan Veikka cushing tautia. Cushing tauti on aivolisäkkeen välilohkon liikakasvusta johtuva oireyhtymä joka aiheuttaa lihaskatoa, hidasta karvan vaihtumista, ripulia sekä runsasta virtsaamista ja huomattavaa hikoilua. Cushing on hoidettavissa loppuelämän kestävällä lääkityksellä, joskin lääkitys on aika kallis, mutta jos cushing todetaan, olen valmis yrittämään kaikkea, jotta hevoseni voisi vielä elää onnellista elämää.
  Veikan hampaatkin raspattiin tänään sähköraspilla. Raspaus meni hyvin, vaikka epäilinkin, että jännittääköhän hepsu surisevaa raspia, kaikki meni kuitenkin hyvin. Irtokenkäkin on lyöty takaisin paikoilleen ja rokotukset on hoidettu.
  18.7. olisi ollut kisat Trollen tallilla, mutta luulen, että minun ja Veikan kisailut on nyt kaiken kaikkiaan tässä. Veikka on palvellut hyvin kisakentillä, joten luulen, että tämä kisailu saa nyt riittää.
  Toivotaan, että kaikki lähtisi nyt Veikan terveyden kannalta parempaan suuntaan. Nämä hevosten sairastelut on aina niitä huonoja puolia omistamisessa, niin sitä sanotaan, että hevoseton on huoleton.

Tässä tuoreita kuvia komeasta Veikasta! ©Emerentia Mäntylä

Tälläisen riimun ostin Vepelle, miehekkään värinen! (;

 
Veikka sai myös jalkoihinsa uudet pinkit-överi-pintelit! :D
Vaikka veikalla on nyt ollut noita paino-ongelmia, se jaksaa silti olla reipas ja pirteä oma itsensä, onneksi. ♥

Sain myös opiskelupaikan. Olen todella onnellinen, sillä pääsinkin toivomaani paikkaan! Minusta tulee vuonna 2016 viittomakielen ohjaaja. Enpä ennen ole odottanut näin paljon koulujen alkamista, mutta onneksi kesälomaa on kuitenkin vielä rutkasti jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti