perjantai 1. heinäkuuta 2011

Ensimmäiset ratsastuslenkkimme uudessa kodissa! :)

Minä & Veikkani ja Kaisa & Kartena menimme 28.6. tekemään maastoon pikkulenkin. Lenkki meni hyvin ja hevosilla pystyy ratsastamaan muitta mutkitta rinnakkain! Ja kunolimme tarpeeksi heppoja verkanneet menimme laukkaamaan hiljaiselle ja pehmeämaisemmalle tielle. Laukkapätkä meni hyvin, ilman erityisempiä kiihdytyksiä. Sitten rämmimme metsässä ja lopuksi hyppäsimme ojankin yli! Hienosti meni koko reissu, ja perille päästyämme hoisimme hepat kuntoon. Kaisa meni hakemaanvettä sankoon ja minä jäin pitelemään Kartenaa ja Veikka oli valvovansilmän alla sidottuna kiinni aivan lähellä minua, niin kauan kunnes nestehukka teki tepposet! Päässä vain pyöri ja huimasi, koitin tukeutua Kartenan kaulaa vasten mutta siihen nurmikolle pyörryin, tuostanoin vain! Ja otteeni heltyi Kartsun narusta ja sehän oli irtonaisena pihalla. Pyörtymis tila oli sekava, enkä muista siitä oikeestaan mitään, paitsi kunnes heräsin (olin pyörryksissä ehkä minuutin :D) ja näin että kartena oli aivan minua lähellä ja jynssäsi vaan ruohoa suuhunsa,vaikka irtonaisena olikin :D Katsoin Veikkaa ja se vain tuijotti mua hupsusti :D. Olin ihan tärinöissä ja huusin Kaisaa paniikissa. Sitten kaisa tulikin jo nopeasti, ja sain juoda heppojen vesisangosta. :D Kyseinen pyörtyminen oli ensimmäinen elämässäni,oli muuten aika jännää. 8) Loppu päivä menikin ihan hyvin!

-
29.6. Teimme 10 kilometrin lenkin hepoilla, ja kaikki meni vallan hyvin! Veikka on tosi maastovarma, ei se pelkää edes kakaroita pyöräilemässä (jotka miltein, varoituksesta huolimatta, ajoivat vaarallisesti meitä päin) ei pelkää traktoreita, eikä autoja, ei linnunpelättimiä, ei räpiköiviä metsäneläimiä, eikä kiiltäviä postilaatikoita, eikä moottoripyöriä :D Kaikki meni mukavasti. :)

-
30.6. Hepoilla oli lepo päivä, koska me teimme koko päivän heinätöitä! Huh kun oli kuuma! Ja lastasimme ihan simona paaleja.. varmaa 4 tai 5 lastillista..Sitä vaan miettii, kuinka paljon tekee eläinten eteen.. Hepoilla kun on sinäällänsä aika helppoa kun ruokakin tulee turvan eteen, siivouspalvelu siivoaa karsinat ja tarhat, ihmiset huolehtivat hepsujen hyvinvoinnista.. Toisaalta, mekin saadaan hepsuista paljon iloa.. :D
-

-
1.7. Menimme maastolenkin kautta viereisen tallin vuokrakentälle (oma kenttämme ei ole viellä valmis) Koko matka sujui ihan mukavasti muuten, paitsi että Veikalta oli kenkä irronnut, ja se oli hiukan epävarma askelistaan maastossa, menin sillä rauhallisesti ja mahdollisimman tasaisella. Kun kentälle pääsimme, teimme vähän avotaivutuksia ja pohkeen väistöä, hyvinhän ne sujui Veikalta ja minulta. :) Tein aika kevyen tunnin, kun se kenkä puuttui, kengittäjä tulee onneksi  maanantaina. Siihen asti Veikalla on aika rentoa menoa! :)

Btw, Kaisa osti hepsuille sellasta kesto hyönteiskarkotin suihketta, mut puolen litran pullo makso melkein 40euroo O____o?! :D

Huomenna tallille vähän siivoskelemaan ympäristöä! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti