torstai 27. helmikuuta 2014

Taas uusi satula!

On aamu. Istun koulumme kirjastossa, sillä bussit kulkevat niin huonosti, että joka aamu on pakko tulla tuntia aiemmin. Se harmittaaa joskus. Täytyy herätä aina aikaisemmin. Sekin harmittaa, että viimeviikolla sain tähän samaan kirjastoon 30 euroa sakkoja. Oikeastaan kaverini sai puhuttua kirjastonhoitajan nollaamaan sakot, joten se ei haittaa enää. Kohta alkaa viestintätilanteiden viittomakielen tunnit. Ne on ihan hauskoja. Tykkään oikeastaan kaikista aineista, mutta jotkut esseet ovat tylsiä ja pitkäveteisiä. Tänään on lyhyt päivä, pääsen jo kahdelta, sitten menen tallille. Äsken kävin eläinkliniikalla. Anivet on lähellä kouluamme, sinne on siis helppo mennä. Vein sinne Veikan lantanäytteen taas ja samalla ostin heisimatohäätö lääkkeen. Lantanäytteessä ei näy heisimatoja ollenkaan, siksi ostin lääkettä nyt. Veikka ei  yhtään tykkää siitä. Se aina viskoo päätään lääkettä antaessa. Kerran sekoitin lääkkeen rehuun, kun se oli niin hermona. Saa nähdä mitä tämän päiväisestä tulee.

Torstaina kävimme Paimiossa, satula.comin liikkeessä. Haimme sieltä 8 satulaa sovitettavaksi. Satulamerkkejä oli ainakin kieffer, kent & masters, albion, cliff barnsby, passier, bates ja  presence. Suurinosa yleissatuloita, muutoma koulupenkki. Maanantaina satulaseppä Anu Kyläkaila tuli tallille kanssani ja mittaili Veikan selkää. Hän teki todella huolellista työtä ja oli asiantunteva. Suosittelen Anua kaikille, jotka ovat epävarmoja satulan sopivuudesta. Sovitimme kaikkia, puolet oli jostakin huonoja, puolet oli ihan ok, mutta paras kaikista on löytynyt vihdoin! Kent & master s-series yleissatula. Sopii hevosen selkään kuin valettu ja myös oma pylly tykkää. Minulla on se vielä kaksi viikkoa koeajalla, mutta perjantaina teen päätöksen. Crista tulee silloin perjantaina tallille hieromaan Veikkaa ja haluan vielä hänen mielipiteensä satulasta. Jos Crista on samaa mieltä satulan istuvuudesta, ostan satulan.


Koko viimeviikko meni kengityksen suhteen plörinäksi. Veikalta irtosi kenkä ja se piti kengittää nopeasti ennen Anun tuloa. Siis yksi vuorokausi aikaa. Etsin kengittäjää joka pääsisi lyhyellä varoitusajalla. Olin jo vajoamassa epätoivoon kunnes tuttuni kautta sain numeron eräälle Auralaiselle kengittäjälle. Katja Ojanen pääsi nopeasti paikalle ja kengitti hyvin. Veikkakin jaksoi seistä paikallaan, kun minä syöttelin sitä samalla. Eli kuitenkin, loppu hyvin, kaikki hyvin!

Vihdoinkin alkaa tuntumaan, että kaikki kääntyy hyväksi. Satula on löytynyt, vanhat ovat myynnissä. Veikka on taas normaali oma itsensä, ilman ontumisia tai mitään muutakaan. Talli on sopivan etäisyyden päässä ja vuokraajiakin on ilmoittautunut koeratsastukseen. Tosiaan siis etsin vuokraajaa Veikalle ja jo neljä on ilmoittanut olevensa tulossa kokeilemaan. Ainut mikä uupuu tästä on se fleeceloimi. Sitä ei ole vieläkään löytynyt, vaikka kävin agrimarketissa, k-maataloudessa, hööksissä ja kahdessa eri tarjoustalossa. Maanpäältä on siis 155cm kokoiset loimet totaalisen loppu. Tai itseasiassa ei olekkaan, löysin facebook kirpputorilta sopivan, vaaleanliilan loimen. Minun täytyy vaan ehtiä noutamaan se turun keskustasta. Sen lisäksi ostin fb kirppikseltä Veikalle riimunarun. En kyllä ole vieläkään hakenut sitä myyjältä.

Tälläisen narun ostin! (c) Janita


Olen innostunut askartelusta ja olen tehnyt Veikan jouhista rannekorun itselleni. Sitä ei ole tullut käytettyä juurikaan, mutta tulipa tehtyä. Sen lisäksi mielessä pyörii muutoma muukin juttu mitä voisin tehdä. Kun saan niitä toteutettua voin laitella kuvia tänne. Aloin pitämään Veikalla myös liikuntapäiväkirjaa, jotta vuokraajatkin tietävät mitä hevosella on tehty milloinkin. Helpottaa kaikkien elämää. :D Jee, tänään saan videokameraan laturin, joten pian on luvassa myös videota ratsastuksesta.

Tää oli helppo tehdä.

överi? :D
Ainiin, ja jos joku on kiinnostunut ostamaan Freeform shortback classic -rungotoman satulan tai wintec 500 yleissatulan lisätietoja saa minulta sähköpostitse: hiljametsisto(at)outlook.com Nämä satulat eivät ole Veikalle sopivia, mutta ehkä uusi käyttäjä vielä löytyy. :)

3 kommenttia:

  1. Miten sait jouhikorun jouhet pysymään aisoissaan?😅

    VastaaPoista
  2. Miten sait jouhikorun jouhet pysymään aisoissaan?😅

    VastaaPoista
  3. Hei mua kiinnostaa freeform jos lojuu vielä teillä!

    VastaaPoista